29. nedeľa v období cez rok – 20. 10. 2024

Rímskokatolícka cirkev farnosť Levice-mesto, www.faralevice.sk

Dnešná nedeľa 20. 10. je Misijnou nedeľou v Cirkvi. Pozývame vás k modlitbe za misionárov a misijné územia. Okrem modlitbovej pomoci im môžeme pomáhať aj finančným darom v rámci misijnej zbierky, určenú pre africkú krajinu Malavi. Aj týmto spôsobom napomáhame ohlasovaniu a šíreniu Evanjelia.

V pondelok 21.10. sa stretnú členovia Misijného združenia Ducha Svätého po rannej svätej omši.

Dospelí, ktorí by chceli prijať iniciačné sviatosti – krst, sväté prijímanie, birmovanie – nech sa prihlásia do polovice októbra u kňaza našej farnosti. Prvé stretnutie bude 26. 10. v sobotu o 18.00 na svätej omši a po nej sa stretnú osobne s kňazom.

V piatok 25.10. sa na našej cirkevnej škole uskutoční posvätenie nových priestorov elokovaného pracoviska MŠ a pasovanie prvákov ZŠ. Tejto slávnostnej chvíle sa zúčastní aj pán minister školstva, ktorý bude mať aj besedu s gymnazistami. Pri tejto príležitosti sa o 9.00 uskutoční slávnostná svätá omša v kostole Ducha Svätého, na ktorú vás srdečne pozývame.

Ďakujeme za milodary na plánované opravy našich kostolov. Najbližšie bude vyhotovené vitrážne okno nad sakristiou vo farskom kostole a treba našetriť aj na strechu kostola sv. Jozefa, ktorá je v zlom stave.

Ďakujeme aj za milodary, ktoré nám posielate na farský účet: SK18 0900 0000 0000 2861 1284

Posledný októbrový víkend v noci z 26. na 27.10. sa mení čas. O 3.00 letného času posúvame hodiny na 2.00 hod. stredoeurópskeho času.

Oznamy nájdete na našej webovej stránke www.faralevice.sk; Nájdete nás aj na facebooku – Farnosť sv. Michala archanjela – Levice mesto alebo facebook.com/faralevice.

Mons. Ján Bednár, farár