26. nedeľa v období cez rok – 29. 09. 2024

Rímskokatolícka cirkev farnosť Levice-mesto, www.faralevice.sk

Dnes, v nedeľu 29.09. je sviatok sv. archanjelov Michala, Gabriela a Rafaela. U nás je slávnosť, lebo patrónom našej farnosti je svätý Michal. Poobede o 13.30 pozývame na farské hody vo farskom dvore so vstupom cez bránu od Obchodnej akadémie. Bude štedré pohostenie, na ktoré môžete prispieť, a program pre deti aj dospelých.

Budúci týždeň je prvý piatok. K sviatosti zmierenia môžete pristúpiť v stredu, štvrtok a piatok od 16.00. Ku chorým pôjdeme v dohodnutých časoch.

Katechézy pred prvým svätým prijímaním sú každú stredu vo fare od 16.30 do 17.30.

V mesiaci október, ktorý je osobitne zasvätený Ružencovej Panne Márii vás povzbudzujeme k intenzívnejšej modlitbe posvätného ruženca v spoločenstve každé ráno po rannej svätej omši, v sobotu a v nedeľu pred svätou omšou a každý večer o 17.15. Touto modlitbou môžeme získať pri splnení podmienok úplné odpustky. Modlitba je našou silnou zbraňou na vyprosenie veľkých milostí.

O týždeň, v nedeľu 06.10. bude svojim spevom sprevádzať svätú omšu o 10.30 spevácky zbor učiteliek.

Dospelí, ktorí by chceli prijať iniciačné sviatosti – krst, sväté prijímanie, birmovanie – nech sa prihlásia do polovice októbra u kňaza našej farnosti. Prvé stretnutie bude 26. 10. v sobotu o 18.00 na svätej omši a po nej sa stretnú osobne s kňazom.

Oznamy nájdete na našej webovej stránke www.faralevice.sk; Nájdete nás aj na facebooku – Farnosť sv. Michala archanjela – Levice mesto alebo facebook.com/faralevice.

Mons. Ján Bednár, farár